poniedziałek, 11 stycznia 2016

Chlebek bananowy

SKŁADNIKI:

  • 350 g mąki jaglanej lub ryżowej



  • 250 ml jogurtu naturalnego



  • 100 g masła lub oleju



  • 3 jajka



  • 1 łyżeczka cynamonu



  • 3 banany 



  • 1 łyżeczka sody oczyszczonej



  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego



  • 30 g wiórków kokosowych





Sposób przygotowania:

1. Umyć i rozbić jajka.
2. W misce wymieszać jogurt z sodą, proszkiem do pieczenia, tłuszczem i jajkami.
3. Umyć i obrać banany, pokroić banany i rozgnieść je.

4. Do miski z jogurtem, tłuszczem i jajkami dodać mąkę i rozgniecione banany do mokrej masy; wymieszać wszystko razem. Zmiksować.


5. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
6. Przełożyć masę do formy.
7. Posypać masę wiórkami.

8. Piec 60 minut w temperaturze 180 stopni.

SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz