SKŁADNIKI:
- 350 g mąki jaglanej lub ryżowej
- 250 ml jogurtu naturalnego
- 100 g masła lub oleju
- 3 jajka
- 1 łyżeczka cynamonu
- 3 banany
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia bezglutenowego
- 30 g wiórków kokosowych
Sposób przygotowania:
1. Umyć i rozbić jajka.
3. Umyć i obrać banany, pokroić banany i rozgnieść je.
4. Do miski z jogurtem, tłuszczem i jajkami dodać mąkę i rozgniecione banany do mokrej masy; wymieszać wszystko razem. Zmiksować.
5. Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia.
6. Przełożyć masę do formy.
7. Posypać masę wiórkami.
8. Piec 60 minut w temperaturze 180 stopni.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz