Etykiety
desery
drugie dania
wiadomości
zupy
piątek, 26 lutego 2016
ZUPA KREM Z BIAŁYCH WARZYW
Składniki:
pietruszka
seler
por
cebula
kalafior
olej
sól
pieprz
koperek
tymianek
majeranek
liście lubczyku
cząber
Sposób przygotowania:
1. Umyć warzywa.
2. Obrać i pokroić warzywa w mniejsze kawałki.
3. Podsmażyć na oleju cebulę i por.
4. Potem dodać pozostałe warzywa i gotować do momentu aż wszystko zupełnie zmięknie.
5. Doprawić zupę przyprawami.
6. Pokroić koperek.
6. Zupę zmiksować na krem za pomocą blendera ręcznego, do każdego talerzyka dodać koperek.
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Nowszy post
Starszy post
Strona główna
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz