czwartek, 13 października 2016

Jabłka pieczone z ryżem i bakaliami



Składanki:











  • ryż
  • jabłka
  • orzechy
  • rodzynki
  • żurawina
  • masło
  • miód
  • cynamon


Przybory kuchenne:

  • papier do pieczenia
  • garnek
  • błacha do pieczenia
  • nóż
  • łyżeczka


Przygotowanie:
1. Gotujemy ryż.
2. Bakalie moczymy w gorącej wodzie.
3. Myjemy jabłka.
4. Obcinamy górną cześć jabłka wydrążamy gniazda nasienne.
5. Odsączamy bakalie.
6. Mieszamy ryż z miodem, bakaliami orzechami i cynamonem.
7. Napełniamy jabłka i przykrywany.
8. Układamy i wstawiamy do piekarnika, 180/ 200 na 20 min.

Smacznego!








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz