czwartek, 16 listopada 2017

BROWNIE OD MAMY GABRYSIA

SKŁADNIKI:
400 G UGOTOWANEJ FASOLI (200 G SUCHEJ UPRZEDNIO NAMOCZONEJ

50 G BEZGLUTENOWYCH PŁATKÓW OWSIANYCH

2  J AJKA

4 ŁYŻKI OLEJU

120 ML MELASY KAROBOWEJ
1 ŁYŻKA KAROBU

2 ŁYŻKI KAKAO

2 ŁYŻKI KSYLITOLU

1 ŁYŻECZKA EKSTRAKTU Z WANILII

2 ŁYŻECZKI BEZGLUTENOWEGO PROSZKU DO PIECZENIA
PRZYGOTOWANIE:

1. FASOLĘ MOCZYMY 12 GODZ, PŁUCZEMY I GOTUJEMY 50 MIN W NIEOSOLONEJ WODZIE, STUDZIMY.
2. FASOLĘ I RESZTĘ SKŁADNIKÓW UMIESZCZAMY W MISIE I BLENDUJEMY NA GŁADKĄ MASĘ.
3. NAGRZEWAMY PIEKARNIK DO 170C.
4. FORMĘ O WYMIARZE 20 CM* 20CM Z PAPIEREM DO PIECZENIA WYPEŁNIAMY MASĄ I PIECZEMY PRZEZ 20 MINUT.
5. PO TYM  CZASIE WYJMUJEMY I STUDZIMY. 
SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz