wtorek, 22 marca 2016

Kotleciki z ciecierzycy



Składniki:
cebula
5 ząbków czosnku
3 marchewki

1 pietruszka

1/2 szklanki mąki ziemniaczanej


mąka z ciecierzycy - 6 łyżek


len mielony - 4 łyżki
koperek

jajka - 4 szt.



sól 

pieprz
olej
3 puszki ciecierzycy


kminek

curry




majeranek
lubczyk




Sposób przygotowania:
  1. Umyć warzywa.
  2. Obrać warzywa.
  3. Zetrzeć marchew i pietruszkę na dużych oczkach
  4. Cebulę pokroić w drobną kostkę
  5. Czosnek obrać i pokroić lub przecisnąć przez praskę
  6. Pokroić koperek.
  7. Do miski dodać ciecierzycę, jajka, mąkę ziemniaczaną, mąkę z ciecierzycy,len mielony
  8. Zmiksować ciasto
  9. Dodać warzywa, sól, pieprz, przyprawy
  10. Usmażyć kotleciki na złoty kolor.



Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz