Składniki:
2
szklanki kaszy jaglanej
2
pietruszki
1. Ugotować kaszę jaglaną.
2. Umyć warzywa zetrzeć marchew i pietruszkę na drobnych oczkach .
3. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni z olejem .
4. Czosnek obrać i pokroić lub przecisnąć przez praskę
.
5. Do ugotowanej i ostudzonej kaszy dodać marchew, pietruszkę cebulę, oregano, tymianek, pieprz i czosnek .
6. Wyrobić masę
na pulpety, potem dodać mąkę i raz jeszcze
wyrobić ciasto na pulpety .
7. Dusić w
sosie pomidorowym około 15-20 minut .
Sposób przygotowania sosu pomidorowego :
1. Wyłożyć pomidory z puszki na miskę .
2. Pokroić cebulę w kostkę i podsmażyć na patelni.
3. Dodać pomidory z miski i dusić na wolnym ogniu.
4. Dodać czosnek, sól pieprz, bazylię .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz