Otrzymaliśmy pyszną sałatkę.
poniedziałek, 4 kwietnia 2016
piątek, 25 marca 2016
Zupa fasolowa
Składniki:
marchewka
por
ziemniaki
pietruszka
czerwona fasola
biała fasola
czarna fasola
olej
sól
pieprz
tymianek
majeranek
kminek
cząber
Sposób przygotowania:
1. Umyć warzywa.
2. Obrać warzywa.
5. Dodać wodę do garnka.
6. Wrzucić warzywa do garnka.
7. Dodać przyprawy i gotować.
Pulpety jaglane
Składniki:
2
szklanki kaszy jaglanej
2
pietruszki
1. Ugotować kaszę jaglaną.
2. Umyć warzywa zetrzeć marchew i pietruszkę na drobnych oczkach .

3. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni z olejem .


4. Czosnek obrać i pokroić lub przecisnąć przez praskę



5. Do ugotowanej i ostudzonej kaszy dodać marchew, pietruszkę cebulę, oregano, tymianek, pieprz i czosnek .
6. Wyrobić masę
na pulpety, potem dodać mąkę i raz jeszcze
wyrobić ciasto na pulpety .
7. Dusić w
sosie pomidorowym około 15-20 minut .
Sposób przygotowania sosu pomidorowego :
1. Wyłożyć pomidory z puszki na miskę .
2. Pokroić cebulę w kostkę i podsmażyć na patelni.


3. Dodać pomidory z miski i dusić na wolnym ogniu.

4. Dodać czosnek, sól pieprz, bazylię .
Subskrybuj:
Posty (Atom)