poniedziałek, 9 listopada 2015

Przepis na kaszę jaglaną z warzywami i surówką z marchewki



Składniki:


  • Papryka


  • Pieczarki


  • Cebula


  • Pomidor


  • Marchewka


  • Jabłko


  • Olej


  • Sól
  • Pieprz


  • Majeranek


  • Kasza jaglana



Sposób przygotowania:

1. Ugotować kaszę jaglaną.

2. Obrać marchewkę i jabłko.

3. Zetrzeć marchewkę i jabłko na tarce.

4. Pokroić paprykę, cebulę, pomidora i pieczarki.


5. Usmażyć cebulę na patelni a potem dodać pokrojone pieczarki, posolić i dodać szczyptę pieprzu.


6. Na patelni dusić pomidory i paprykę do momentu aż pomidory puszczą sok, doprawić solą, pieprzem i majerankiem.

7. Dodać pieczarki do pomidorów i papryki, zamieszać.

8. Wyłożyć leczo na talerz razem z kaszą jaglaną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz