środa, 23 września 2015

Racuchy z owocami i syropem daktylowym


Składniki:

  • 3 jajka
jajko
  • 5 łyżek mąki owsianej


  • 600-700 g jabłek

  • 300 g brzoskwiń

  • 1 łyżka syropu daktylowego

  • 1 szklanka wody

  • olej



Sposób przygotowania:


1. Umyć owoce


2. Obrać jabłka ze skóry i wydrążyć gniazda nasienne


3. Usunąć pestki z brzoskwiń

4. Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach


5. Brzoskwinie pokroić w drobną kostkę

6. Jajka umyć

7. Oddzielić żółtka od białek

8. Ubić pianę z białek


9. Do przygotowanych owoców dodać mąkę,wodę i żółtka i zmiksować;



10. Dodać syrop daktylowy


11. Potem dodać łyżką pianę z białek i delikatnie zamieszać




12. Smażyć małe racuchy z obydwu stron na złoty kolor

Smaczego! 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz