Etykiety
desery
drugie dania
wiadomości
zupy
środa, 23 września 2015
Racuchy z owocami i syropem daktylowym
Składniki:
3 jajka
5 łyżek mąki owsianej
600-700 g jabłek
300 g brzoskwiń
1 łyżka syropu daktylowego
1 szklanka wody
olej
Sposób przygotowania:
1. Umyć owoce
2. Obrać jabłka ze skóry i wydrążyć gniazda nasienne
3.
Usunąć pestki z brzoskwiń
4. Jabłka zetrzeć na tarce o dużych oczkach
5. Brzoskwinie pokroić w drobną kostkę
6. Jajka umyć
7. Oddzielić żółtka od białek
8. Ubić pianę z białek
9. Do przygotowanych owoców dodać mąkę,wodę i żółtka i zmiksować;
10. Dodać syrop
daktylowy
11. Potem dodać łyżką pianę z białek i delikatnie zamieszać
12. Smażyć małe racuchy z obydwu stron na złoty kolor
Smaczego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Nowszy post
Starszy post
Strona główna
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz